تقلیل جشنواره بین المللی اقوام به نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی
به گزارش وبلاگ باران علم، با گذشت 12 دوره از جشنواره بین المللی اقوام در شهر گرگان استان گلستان، آمار گردشگران این استان افزایشی نداشته است.
جشنواره اقوام که در سال 1384 با هدف نمایش آئین، آداب و رسوم و فرهنگ اقوام ایران زمین در استان گلستان شروع به کار کرد، پس از مدتی کارکرد خود را از دست داده و به نمایشگاه و فروشگاهی از صنایع دستی و سوغات استان های مختلف، تقلیل پیدا کرده است.
کارشناسان عقیده دارند که با گذشت 12 دوره از برگزاری جشنواره فرهنگ اقوام در شهرستان گرگان، این برنامه نه تنها کارکرد گردشگری ندارد، بلکه خروجی ملموسی نیز نداشته و تاثیری بر تعداد گردشگران داخلی یا خارجی استان نداشته است.
فاتح میرفندرسکی، رئیس انجمن حامیان بافت ها و محوطه های تاریخی سرزمین گرگان معتقد است با وجود آنکه جشنواره اقوام قابلیت جذب گردشگر داخلی را دارد، اما به دلیل نگرش سطحی مدیران، این برنامه فرهنگی به فروشگاه مواد غذایی و صنایع دستی تبدیل شده است.
او در ادامه افزوده است:
در قسمت روستایی، به جز دو الی سه غرفه که پایکوبی های بومی و محلی برگزار می شود، بقیه غرفه ها به فروش آش و نان محدود شده و در سالن صنایع دستی هم قریب به 80 درصدغرفه ها مربوط به استان گلستان بودند.
مهدی سقایی، یک مدرس دانشگاه نیز درباره جشنواره بین المللی اقوام گفته است:
دولت هیچ وقت کارفرمای خوبی نیست، چرا که نهادها، برگزاری این جشنواره ها را تنها منوط به ارائه گزارش می دانند. افزایش مشارکت ملی نیازمند تعامل و تبادل بین استانی است؛ اقدامی که مسئولان استان باید برای آن قدم بردارند.
این مدرس دانشگاه معتقد است باید در این جشنواره به آداب، فرهنگ و سنن اقوام مانند لالایی ها، اشعار، نواها و بازی های بومی و محلی بیشتر توجه شود.
علی رغم نظر کارشناسان، ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان بر این باور است که برپایی جشنواره اقوام ظرف سه سال گذشته در جذب گردشگر بسیار پیروز بوده است، تا جایی که اقامت 304 هزار نفری استان در سال 94 را به یک میلیون و 700 هزار نفر در سال جاری رسانده است.
منبع عکس: ایرنا
منبع: کجارو / خبرگزاری مهر