یک جامعه شناس: شوراها و شهرداری ها نتوانسته اند محله اجتماعی را احیا نمایند
به گزارش وبلاگ باران علم، خبرنگاران/خراسان رضوی یک جامعه شناس با اشاره به اینکه شهرداری باید به دنبال احیاء دوباره محله باشد، گفت: شهرداری ها و شوراها در دوران مختلف نتوانسته اند محله اجتماعی را احیا و یک پایگاه مردمی در محله ایجاد نمایند.

مجید دانایی در گفت وگو با وبلاگ باران علم در مورد اقدامات شورای پنجم شهر مشهد در حوزه اجتماعی، اظهار کرد: شورای شهر فعلی مشهد در حوزه تبلیغات محیطی که در مناسبت های مختلف به ویژه روز مادر، روز زن، روز پرستار و... فعالیت های خیلی خوبی داشته است. هرچند که در ابتدا نقاط ضعفی داشت ولی با گذشت زمان بیلبوردهای سطح شهر و تبلیغات محیطی بهتر شد و امیدواریم این کارها ادامه پیدا کند. ولی در بحث های فرهنگی و آئینی سطح شهر تغییرات قابل توجهی دیده نشد.
وی در مورد تحقق شعار مشهد شهر امید و زندگی اظهار کرد: در بحث شعار شهر، وقتی در وضعیتی هستیم که تورم و بیکاری در آن بالاست، شورای شهر چه کاری در این زمینه می تواند انجام دهد و نباید پرتوقع باشیم.
این جامعه شناس، مواد مخدر، سرقت و خشونت را از جمله آسیب های اجتماعی شهر مشهد برشمرد و ادامه داد: در حوزه آسیب های اجتماعی کارهایی اجرا شده است که کافی نیست ولی اگر قرار باشد این کارها نیز تعطیل گردد بهتر است کارهایی که در حال حاضر صورت می گیرد ادامه پیدا کند. همچنین در حاشیه شهر کارهای بسیاری در این زمینه اجرا شده ولی آن چیزی که می تواند آسیب ها را کاهش دهد، استفاده از رویه های اجتماع محور است؛ یعنی آن رویه هایی که با استفاده از مردم برای حل مسائل مردم و در محل انجام می گردد، می تواند مفید واقع گردد.
دانایی ادامه داد: با توجه به اینکه آسیب های اجتماعی در حال رشد است و مشهد نیز شهری مهاجرپذیر است و حاشیه شهر نیز گسترش پیدا نموده، نباید توقع داشت شورای شهر به تنهایی این مسائل را حل نماید. کمااینکه رویه های اجتماع محور در حاشیه شهر معمولا انجام نمی گردد. برای کاهش این آسیب ها هیچ حاکمیتی نمی تواند به تنهایی آن را کاهش دهد. راه اصلی آن، استفاده از مردم و انجمن های محلی و همچنین حمایت از آن هاست تا به مرور این مسائل کاهش پیدا کند. این رویه در شهرداری و شورای شهر پیاده نشده است و باید با مدل های علمی و صرف هزینه زیاد و همچنین صبر در این حوزه به نتیجه رسید.
دانایی ضمن اشاره به اینکه احیاء محله متاسفانه نه در این دوره و نه در دوره های قبل اتفاق نیفتاده است، بیان نمود: شهرداری باید به دنبال احیاء دوباره محله باشد. شهرداری و شوراها نتوانسته اند در این دوره ها محله اجتماعی را احیا و یک پایگاه مردمی در محله ایجاد نمایند.
وی گفت: اگر یک اجتماع محلی محکم وجود داشته باشد، آن اجتماع همه کارهای مربوط به آن محله را انجام خواهد داد و شهرداری فقط وظیفه حمایتی خواهد داشت که در واقع یک نوع حکمرانی محلی در سطح خرد اتفاق خواهد افتاد.
دانایی از حاکم شدن فضای سیاسی بر شهر انتقاد کرد و اضافه کرد: چرا در شهر به جای تفکر اجتماعی باید یک گروه و تفکر سیاسی حاکم باشد و به جای شایسته سالاری با تغییر تفکر سیاسی، افراد زحمتکش و فعال تغییر نمایند.
این جامعه شناس ادامه داد: شورای شهر در حوزه عملیات عمرانی عملکرد خوبی داشته ست، به طوری که افتتاح پروژه ها سریع تر و بهتر از قبل انجام می گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا