طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج و آش گشنیز با ماست

به گزارش وبلاگ باران علم، آش گشنیز، یک غذای بسیار مغذی و مناسب برای سرماخوردگی می باشد و پزشکان طب سنتی معتقدند به علت طبیعت سردی که دارد برای درمان جوش صورت مفید می باشد. در این مقاله با طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج و با ماست آشنا خواهید شد.

طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج و آش گشنیز با ماست

گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است و در بیشتر نقاط ایران می روید. این گیاه از زمان های قدیم وجود داشته و برای درمان بیماری های مختلف از آن استفاده می کردند. از نظر طب سنتی گشنیز و تخم آن دارای طبیعت سرد و خشک است.

گشنیز، گیاهی معطر است که در تهیه انواع کوکو و آش مانند آش رشته، آش دوغ و ... استفاده می گردد. تخم آن را نیز تفت داده و پودر کرده و به عنوان ادویه مخصوصا در غذا های هندی استفاده می کنند. پودر تخم گشنیز در تهیه سوسیس و کالباس نیز به عنوان یک طعم دهنده عالی مورد استفاده قرار می گیرد.

برای آشنایی با سبزی آش رشته برای طبخ یک آش خوشمزه به مقاله زیر مراجعه کنید:

بیشتر بخوانید:سبزی آش رشته برای طبخ آش خوشمزه

برای آشنایی با سبزی آش دوغ شهرهای مختلف به مقاله زیر مراجعه کنید:

بیشتر بخوانید:سبزی آش دوغ شهرهای مختلف شامل چیست؟آش گشنیز یکی از انواع آش مغذی و مناسب برای سرما خوردگی است. مواد اصلی مورد استفاده در این آش، گشنیز، حبوبات و برنج می باشد؛ ولی در شهرهای مختلف به سبک های متفاوتی طبخ می گردد و مواد دیگری به آن اضافه یا از آن حذف می گردد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه آش گشنیز به دو روش، با اسفناج و با ماست آشنا سازیم.1. آش گشنیز با اسفناج
مواد لازم
عدس1 پیمانه
پیاز2 عدد
گشنیز و اسفناج به نسبت مساوی250 گرم
برنج1/2 پیمانه
شلغم متوسط2 عدد
سیر2 حبه
آب مرغ6 لیوان
نمک، زردچوبه و روغنبه میزان لازم

طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج

  1. عدس را پس از پاک کردن، شسته و به مدت 2ساعت خیس کنید.
  2. برنج را پاک کرده، بشویید و با آب و کمی نمک خیس کنید.
  3. پیازها را بصورت ریز خرد کرده و با کمی روغن تا حدی که پیاز نرم گردد، تفت دهید و سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
  4. وقتی پیاز نرم شد، آب مرغ را به آن اضافه کرده، عدس را آبکش کرده و به آن اضافه کنید.
  5. وقتی آش به جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و درب قابلمه را ببندید تا عدس نیم پز گردد.
  6. وقتی عدس نیم پز شد، برنج را اضافه کرده و فرصت دهید تا برنج بپزد.
  7. سیر را ریز خرد کنید.
  8. گشنیز و اسفناج را ریز خرد کنید.
  9. شلغم را به صورت مکعبی خرد کنید.

پس از 15دقیقه سیر، گشنیز، اسفناج، و شلغم خرد شده را به آش اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند و آش جا بیفتد.

2. آش گشنیز با ماست

مواد لازم
جو پوست کنده 270 گرم (1 پیمانه)
هویج نگینی خرد شده 1/2 پیمانه
سیب زمینی متوسط 1 عدد
روغن 1 قاشق غذاخوری
سیر رنده شده 2 حبه
آرد 2 قاشق غذاخوری
ماست سفت و کمی ترش 1 کیلوگرم
گشنیز ساطوری شده 1 پیمانه
آب مرغ2 پیمانه
پودر فلفل قرمز1/4 قاشق مرباخوری
نمکبه میزان لازم

طرز تهیه آش گشنیز با ماست

  1. جو را شسته و به مدت 5-6ساعت خیس کنید، سپس آن را با 8 پیمانه آب و یک قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و لعاب بیندازد.
  2. هویج را نگینی خرد کرده و در خاتمه پخت جو به همراه نمک و آب مرغ به جو اضافه کنید و اجازه دهید هویج بپزد.
  3. سیب زمینی را نگینی خرد کرده و زمانی که هویج نیم پز شد به آش اضافه کنید و فرصت دهید تا سیب زمینی بپزد.
  4. ماست، آرد و سیر رنده شده را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا مایع یکدستی حاصل گردد.
  5. آش را از روی حرارت برداشته و به تدریج به ماست اضافه کنید و هم بزنید.
  6. مخلوط حاصل را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آید.
  7. گشنیز را خیلی ریز خرد کرده و به همراه نمک و آبلیمو یا آبغوره (در صورت شیرین بودن ماست) به آش اضافه کنید.
  8. پس از 15دقیقه آش آماده است آن را از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسب بکشید.

گروه آشپزی وبلاگ باران علم

منبع: ستاره

به "طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج و آش گشنیز با ماست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گشنیز با اسفناج و آش گشنیز با ماست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید