طرز تهیه مرغ سوخاری پفکی خوشمزه
به گزارش وبلاگ باران علم، طرز تهیه مرغ سوخاری در منابع مختلف به روش های متنوعی ارائه شده است. این غذای پفکی خوشمزه در بین ایرانیان بسیار محبوب است و با ادویه ها و روش های مختلفی طبخ می گردد. در این مقاله با یکی از بهترین روش های طبخ این غذا همراه باشید.
وبلاگ باران علم | سرویس آشپزی - مرغ سوخاری توسط کلونل هارلند ساندرز ابداع و از سال 1952 تحت عنوان مرغ KFC در یک رستوران زنجیره ای واقع در کنتاکی آمریکا ارائه شد. این غذای ترد و خوشمزه به قدری متفاوت بود که به یکی از محبوب ترین غذاها در بین مردم شهر کنتاکی تبدیل شد. زمانی که یکی از ارزیابان غذا برای اولین بار مرغ سوخاری ساندرز را خورد بسیار هیجان زده شد و نام آن را در لیست غذاهای خوب قرار داد و همین باعث شد که مرغ سوخاری شهرت بیشتری کسب کند.
این غذای خوشمزه امروزه در بیشتر رستوران ها و فست فودهای جهان سرو می شود و هواداران زیادی دارد. در تهیه این غذا از مرغ و ادویه های متنوعی استفاده می شود و مزه آن به ادویه های استفاده شده بستگی دارد. در این مطلب بهترین روش طبخ مرغ سوخاری را به شما ارائه می دهیم، با این روش شما می توانید یک مرغ سوخاری ترد و خوشمزه درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری
مرغ تکه شده | 1 کیلوگرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
شیر | 6 قاشق غذاخوری |
پودر سیر | 3 قاشق چایخوری |
پودر پیاز | 5 قاشق چایخوری |
پاپریکا (پودر فلفل دلمه ای قرمز) | 2 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز تند | 1/2 قاشق چایخوری |
آرد سوخاری دانه درشت | 6 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 1/5 پیمانه |
جو پرک کمی خرد شده | 6 قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
مواد لازم برای مزه دار کردن مرغ
آب لیمو | 2 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه مرغ سوخاری
- مرغ ها را پس از شستن به تکه های دلخواه تقسیم کنید و روی یک دستمال نخی تمیز قرار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود.
- آب لیمو، فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید 1 تا 2 ساعت مرغ با این مواد مزه دار شود.
- پودر سیر، پودر پیاز، آرد سفید، آرد سوخاری، جو پرک، فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک، و پاپریکا را با هم مخلوط کنید.
- تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کنید.
- مرغ مزه دار شده را در قرار دهید و همه قسمت های آن را با مواد آغشته کنید.
- سپس بلافاصله آن را در مخلوط شیر و تخم مرغ قرار دهید.
- مرغ ها را دوباره در مخلوط آرد قرار دهید و همه جای آن را کاملا آرد بپاشید. سپس در مخلوط شیر و تخم مرغ بغلطانید.
- این عمل را یک بار دیگر تکرار کنید (مجموعا سه بار).
- در یک ماهیتابه گود به اندازه ای روغن بریزید که وقتی مرغ را در آن قرار می دهید، در روغن شناور شود.
- اجازه دهید تا روغن داغ شود اما مواظب باشید نسوزد و سپس تکه های مرغ را در روغن قرار دهید و حرارت را کم کنید تا تکه های مرغ سرخ شوند.
- اجازه دهید 15 تا 18 دقیقه مرغ بپزد، سپس آن را از روغن خارج نموده و روی دستمال کاغذی روغن اضافه آن را بگیرید.
- مرغ سوخاری آماده است، آن را در ظرف بکشید و با سیب زمینی سرخ نموده و سس کچاپ میل کنید.
نکات تهیه مرغ سوخاری پفکی
- می توان به جای سرخ کردن مرغ در ماهی تابه از سرخ کن با دمای 180 درجه سانتیگراد استفاده کرد. در این صورت زمان پخت بین 12 تا 14 دقیقه طول می کشد.
- زمان پخت ران و سینه مرغ متفاوت است و معمولا ران برای پخت به زمان بیشتری احتیاج دارد.
- هر چه تکه های مرغ را کوچکتر کنید زودتر می پزد.
- بهتر است برای مزه دار کردن مرغ از آبلیموی تازه استفاده شود.
مرغ یکی از مواد غذایی پرمصرف در جهانست که در ایران هم هواداران زیادی دارد. اگر چه گوشت سفید، آهن کمتری نسبت به گوشت قرمز دارد ولی به علت دارا بودن کلسترول و چربی اشباع کمتر می تواند منبع خوبی برای پروتئین، ویتامین و املاح مورد احتیاج بدن باشد و باید حداقل چهار بار در هفته مورد استفاده قرار گیرد. طبخ مرغ به صورت سوخاری اگر چه اشتها برانگیز است و نمی توان به راحتی از آن گذشت اما باید بدانید که طبخ آن در حرارت روغن باعث کم شدن مواد مغذی آن می شود. بنابراین توصیه می شود این غذای وسوسه برانگیز را به صورت محدود بهره ببرید و سعی کنید آن را در منزل با مواد اولیه و مخصوصا روغن مطمئن تهیه کنید. تنها در این صورت می توانید با خیال راحت از خوردن غذاهای خوشمزه، لذت ببرید.
منبع: setare.com