از طعم تکراری مرغ خسته شدی؟ کوفته سماق کردی درست کن!

به گزارش وبلاگ باران علم، کوفته سماق یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران به روش های گوناگون تهیه می گردد. کوفته سماق کردی یکی از این روش های پخت این است که اصالتا متعلق به استان کردستان است. این کوفته ساده و خوشمزه بر پایه گوشت مرغ تهیه می گردد و می توان آن را در کنار برنج یا با نان سرو کرد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه کوفته سماق کردی به همراه فوت و فن های خوشمزه شدن این کوفته خواهیم پرداخت.

از طعم تکراری مرغ خسته شدی؟ کوفته سماق کردی درست کن!

مواد لازم برای تهیه کوفته سماق با مرغ

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان)1 عدد میانه
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
آرد سوخاری2 قاشق غذاخوری
هویج1 عدد میانه
رب انار2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
سماق2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
پودر سیر و پاپریکابه اندازه لازم
روغنبه اندازه لازم
نان یا برنجبرای سرو کوفته سماق

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه کوفته سماق: 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه کوفته سماق کردی

کوفته سماق کردی طعم ترش و ملسی دارد و می تواند برای هر ذائقه ای خوشایند باشد. این غذا را به راحتی می توانید در خانه تهیه و در وعده های غذایی مختلف از آن بهره ببرید.

مرحله اول: مرغ را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کوفته سماق، سینه مرغ بدون پوست و استخوان را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و سپس در آب قرار دهید تا آب اضافه آن خارج گردد. برای تهیه این غذا بهتر است از سینه مرغ استفاده گردد.

بعد از آنکه آب اضافه سینه مرغ خارج شد آن را با یک چاقو تیز به چند قطعه درشت تقسیم کنید. قبل از خرد کردن اگر مرغ استخوان داشت آن را جدا کنید و گوشت صاف آن را خرد کنید.

شما می توانید برای تهیه گوشت مرغ به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: مواد کوفته سماق را آماده کنید

تکه های خرد شده سینه مرغ را در یک غذاساز یا میکسر برقی بریزید. سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و بشویید و آن را چهار قاچ کنید.

پیاز را نیز به سینه مرغ اضافه کنید و سپس دو قاشق غذاخوری آرد سوخاری به همراه ادویه های لازم را که شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر پاپریکا هستند به غذاساز اضافه کنید. همه مواد را به خوبی با هم میکس کنید تا به شکل پوره دربیایند و مایه کوفته کاملا یکدست گردد.

شما می توانید برای تهیه آرد سوخاری، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر پاپریکا به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: کوفته ها را شکل دهید

برای تهیه کوفته سماق به اندازه یک نارنگی از مایه کوفته بردارید. سپس آن را از طریق کف دو دست شکل دهید. اگر مایه کوفته به دستتان می چسبد، دستتان را کمی مرطوب کنید و سپس آنها را شکل دهید.

مرحله چهارم: کوفته سماق کردی را سرخ کنید

یک تابه با سایز مناسب با تعداد کوفته ها را انتخاب کنید. داخل تابه اندازه لازم از روغن سرخ کردنی بریزید، سپس آن را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا روغن کاملا داغ گردد. سپس کوفته ها را در روغن قرار دهید و حرارت را کم کنید تا روی حرارت ملایم کاملا سرخ گردد.

بعد از آنکه یک سمت کوفته سرخ شد بچرخانید تا از جهات دیگر نیز سرخ گردد. سپس کوفته با سماق را از روغن جدا کنید و کنار بگذارید.

شما می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: پیاز داغ آماده کنید

در ادامه مراحل درست کردن کوفته سماق کردی، باید سس آن را آماده کنید. برای تهیه سس در ابتدا باید پیاز داغ درست کنید. یک عدد پیاز را پوست بگیرید و آن را بشویید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.

پیازهای نگینی را در همان تابه ای که کوفته را سرخ کردید تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که پیاز کاملا سبک و شیشه ای گردد.

شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: هویج را به پیاز داغ اضافه کنید

یک عدد هویج را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را با رنده درشت رنده کنید و به پیاز داغ روی حرارت اضافه کنید. هویج را با پیاز تفت دهید تا سبک و نرم گردد. می توانید هویج را به صورت حلقه ای نازک یا خلالی نیز خرد کنید و سپس تفت بدهید.

مرحله هفتم: سس کوفته سماق کردی را آماده کنید

برای آماده شدن سس کوفته با سماق، 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی () و 2 قاشق غذاخوری رب انار () به ترکیب پیاز و هویج تفت داده شده اضافه کنید. رب گوجه و رب انار را در روغن تفت دهید تا رنگ باز نمایند و از حالت خامی دربیایند.

2 قاشق غذاخوری سماق و 1 قاشق غذاخوری شکر را نیز اضافه کنید و همه مواد را با یکدیگر هم بزنید. 2 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش نیز اضافه کنید. حرارت را زیاد کند تا محتویات درون تابه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و یک ربع زمان بدهید تا سس غلیظ گردد.

رب انار، سماق، شکر و رب گوجه را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: کوفته را با سس مخصوص بپزید

وقتی سس به غلظت مناسب رسید، کوفته ها را در آن بچینید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا کوفته ها با حرارت ملایم کاملا مغزپخت شوند و سس به خورد آنها برود. حدود بیست دقیقه زمان برای پختن کوفته ها کافی است.

مرحله نهایی: کوفته سماق را سرو کنید

کوفته سماق آماده شده به روش کردستانی را در یک ظرف مناسب بکشید. این غذای خوشمزه و لذیذ را با نان، یاسرو کنید.

شما می توانید برای تهیه انواع برنج ایرانی و خارجی و نان به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه کوفته سماق اصیل کردی

  • اندازه ملس بودن این غذا و اندازه شکر و رب انار استفاده شده در آن کاملا به ذائقه شما بستگی دارد.
  • در بعضی از دستور پخت ها رب گوجه فرنگی را حذف می نمایند و تهیه کوفته سماق صرفا با رب انار انجام می گردد.
  • کوفته ها را حتما روی حرارت میانه و ملایم سرخ کنید. حرارت بالا باعث می گردد کوفته ها سفت شوند و مغز کوفته خام باقی بماند.
  • برای آنکه کوفته سماق هایی که آماده می کنید طعم متفاوتی پیدا کند از اندازهی سبزی خشک معطر مانند مرزه، ترخون و … در تهیه آن بهره ببرید.
  • از در صورت دلخواه از کشمش و مغز گردو برای تهیه کوفته سماق کردی بهره ببرید. این مواد را موقع شکل دادن کوفته داخل شکم کوفته بگذارید.
  • کوفته را معمولا به شکل گوله آماده می نمایند اما شما می توانید آن را به شکل دلخواه آماده کنید؛ مثلا کوفته ها را به شکل بیضی درست کنید.
  • هر چقدر سس کوفته سماق غلیظ تر گردد و کوفته ها در آن به اندازه کافی پخته شوند، غذا طعم لذیذتری پیدا خواهد نمود.

فوت و فن های خوشمزه شدن کوفته سماق

از چه نوع سماقی در تهیه این غذا باید استفاده گردد؟

ادویه اصلی این غذا سماق است. این ادویه را به هیچ عنوان حذف نکنید و بنا به سلیقه خود از سماق قرمز یا قهوه ای می توانید بهره ببرید. اگر به سماق تازه دسترسی دارید حتما از آن بهره ببرید. رسپی اصلی این غذا با سماق دانه درشت است. اگر از این نوع سماق استفاده می کنید آن را بجوشانید و از صافی رد کنید. سپس آب سماق را به سس کوفته اضافه کنید.

از کدام قسمت مرغ در تهیه کوفته با سماق کردی بهتر است استفاده گردد؟

اگرچه محدودیتی در استفاده از قسمت های مختلف مرغ در تهیه این غذا ندارید اما بهتر است از گوشت سینه استفاده گردد. سینه مرغ گوشت لخت و صاف و بدون استخوان و رگ و پی دارد و برای میکس کردن مناسب تر است.

منبع: افق کوروش

به "از طعم تکراری مرغ خسته شدی؟ کوفته سماق کردی درست کن!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از طعم تکراری مرغ خسته شدی؟ کوفته سماق کردی درست کن!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید