چرا دنیا 40 مدار زمانی متفاوت دارد؟

به گزارش وبلاگ باران علم، خطوط نامرئی

زمان مقوله ای بسیار پیچیده است. حتی برخی از ریاضی دانان نیز آن را به درستی درک نمی نمایند. زمان در کره زمین براساس نصف النهار مبدا یا نصف النهار گرینویچ (Greenwich) میزان گیری می گردد. در واقع این نصف النهار، خطی نامرئی است که جهان را به دو قسمت تقسیم می نماید. این نقطه مدار صفر نام دارد. بیشتر کشور انگلستان و قسمت بزرگی از آفریقا در این مدار قرار گرفته اند. تمام مدارهای زمانی جهان با این مدار میزان گیری می شوند. اگر در طول جغرافیایی 15 درجه به چپ یا راست حرکت کنید در مداری دیگر قرار می گیرید.

چرا دنیا 40 مدار زمانی متفاوت دارد؟

یک ساعت تفاوت

به طور کلی هر مدار زمانی یا یک ساعت از مدار مجاور خود جلو یا عقب است. البته این تفاوت یک ساعته در هر کشور به طور دقیق رعایت نشده است.

مدارهای زمانی

اگر ما زمان را با تفاوتی یک ساعته تقسیم بندی کنیم، باید 24 مدار زمانی داشته باشیم. ولی کره زمین 40 مدار زمانی دارد. چندین منابع علمی در تعداد واقعی مدارها شک دارند و می گویند که کره زمین بین 36 تا 42 مدار زمانی دارد. در حالت کلی نقشه های مدار زمانی فقط 40 مدار را نشان می دهند. انگار دنیا دیوانه شده است!

منحصر به فرد

برخی کشورها دقیقا یک مدار قرار ندارند. این کشورها در عوض مدار زمانی خود را ساخته اند که 30 یا 45 دقیقه با مدار زمانی فاصله دارد.

نقشه دنیای مدارهای زمانی

مدار صفر را به یاد آورید. به عنوان مثال کشور هند 5 ساعت و 30 دقیقه از آن فاصله دارد. به عبارت دیگر بین بمبئی و نیویورک 10 ساعت و 30 دقیقه فاصله است.

جدول زمان

هنوز هم سردرگم هستید؟ حالا می دانید که چرا دانشمندان نمی توانند تعداد دقیق مدارهای زمانی دنیا را پیدا نمایند.

نور خورشید

تا قبل از قرن نوزدهم، تمام شهرها، زمان خودشان را براساس موقعیت خورشید تعیین می کردند. و این کار باعث به وجود آمدن بی نهایت مدار زمانی در سرتاسر دنیا می شد. بعد از این که دنیا روش های جدیدی برای برقراری ارتباط با اطراف پیدا کرد، این روش به مشکل بر خورد و کم کم منسوخ شد.

ساعت چند است؟

ایالات متحده آمریکا به تنهایی بیش از 300 مدار زمانی محلی برای خود ساخته بود و همین تعداد بزرگ زمان های متفاوت، برنامه خطوط قطار را بهم ریخته بود. دنیا به پایداری احتیاج داشت.

دانستن زمان

نصف النهار گرینویچ در تاریخ 1884 میلادی به منظور ابزاری برای دانستن زمان در تمام دنیا به وجود آمد. مطمئنا این کار از نگاه کردن به خورشید بهتر بود. ولی مشکلاتی که در بالا اشاره شد همچنان بحث هایی را باقی می گذارد.

نور خورشید

حتی اگرهم شما متوجه نحوه کارکرد مدارهای زمانی بشوید، زیاد به شما کمکی نمی کند. در فصول مختلف روزها بلند و کوتاه می شوند و در زمانی مشخص در یک فصل هوا آفتابی است و در فصلی دیگر هوا تاریک می گردد. چرا دنیا 40 مدار زمانی متفاوت دارد؟ چون در سال 1884 تصمیم این گونه لحاظ شد. و ما مجبوریم با نواقصش کنار بیایم.

به نظر شما چند مدار زمانی باید داشته باشیم؟

منبع: کجارو / allday.com

به "چرا دنیا 40 مدار زمانی متفاوت دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا دنیا 40 مدار زمانی متفاوت دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید