طرز تهیه دو غذا با اشپل ماهی
به گزارش وبلاگ باران علم، اشپل به تخم ماهی های ماده یا سایر جانوران آبزی می گویند، از آنجاییکه خاویار بسیار گران قیمت است، استفاده از اشپل نسبت به خاویار در پخت و پز رایج تر است. تخم تازه ماهی دارای مواد مغذی و ویتامین هاست. در ایران اشپل ماهی سفید از مرغوب ترین ها محسوب می گردد. بنابراین وقتی در حال آماده کردن سبزی پلو با ماهی عید هستید می توانید با استفاده از اشپل آن غذا های دیگری برای رنگارنگ کردن سفره تان درست کنید. در ادامه با طرز تهیه آن ها با ما همراه باشید.
- اشپل به اندازه لازم
- پیازچه یک دسته
- پونه چند برگ
- روغن به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- فلفل سبز یک عدد (در صورت تمایل می توانید از نوع تند بهره ببرید)
مواد لازم برای تهیه کوکوی اشپل ماهی
- اشپل ماهی به اندازه لازم
- تخم مرغ سه عدد
- دانه انار نصف فنجان
- کره 100 گرم
- برگ سیر خرد شده یک دسته
طرز تهیه اشپل ماهی با سبزیجات
اندازه کمی روغن (حدودا 3 قاشق غذا خوری) داخل ماهیتابه بریزید، اگر روغن زیاد باشد اشپل حالت ترد پیدا نمی کند. اشپل را داخل روغن ریخته و ادویه را به آن اضافه کنید و آن را روی روغن هم بزنید تا سرخ گردد، فلفل و سبزیجات دلخواه دیگر مثل قارچ، فلفل دلمه ای، هویج و غیره را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
طرز تهیه کوکوی اشپل ماهی
مرحله اول
در ماهیتابه کره را با حرارت ملایم آب کنید، اشپل را داخل آن بریزید و با برگ سیر خرد شده کمی تفت دهید تا اشپل تغییر رنگ داده و برگ سیر کمی نرم گردد. انار و گلپر را اضافه کنید.
مرحله دوم
تخم مرغ ها را در کاسه ای بشکنید، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و با چنگال خوب هم بزنید؛ سپس آن را به ماهیتابه حاوی اشپل و بقیه مواد اضافه کنید. وقتی یک طرف آن کامل خودش را گرفت با استفاده از یک کفگیر صاف آن را برگردانید تا طرف دیگر هم کامل و خوب سرخ گردد. این کوکو را می توانید همراه با نان یا برنج سرو کنید.
منبع: کتاب کاله