طرز تهیه رنگینک با ارده مجلسی و خوشمزه
به گزارش وبلاگ باران علم، رنگینک یک دسر خوشمزه است که به روش های متعددی در شهرهای مختلف ایران درست می شود. این دسر به دلیل مقوی بودن بهترین خوراکی برای وعده های سحری و افطاری ماه رمضان است. دستور رنگینک با خرمای له شده را در مطالب قبلی می توانید بخوانید. حال طرز تهیه رنگینک با ارده را برایتان خواهیم گفت تا آن را به شکل مجلسی برای میهمانی هایتان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه رنگینک با ارده
- خرما بدون هسته 750 گرم
- کنجد تفت داده شده نصف پیمانه
- پودر بیسکوییت یا آرد تفت داده شده نصف پیمانه
- کره ذوب شده 25 گرم
- پودرنارگیل سه قاشق غذاخوری
- ارده دو الی سه قاشق غذاخوری
- پودر زنجبیل نصف قاشق چای خوری
- پودر هل نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه رنگینک با ارده
1. خرما و کنجد را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه رنگینک با ارده به سراغ آماده سازی خرما و کنجد بروید. خرماها را از وسط نصف و هسته آن ها را جدا کنید. خرماها را با کمک چرخ گوشت خوب چرخ یا با گوش کوب له کنید. بعد از چرخ کردن خرماها، تابه ای مناسب رو حرارت گاز بگذارید و کنجدها را برای چند دقیقه در آن تفت دهید. دقت داشته باشید بعد از تغییر رنگ کنجدها به قهو ه ای و گرفته شدن بوی خامی شان، حرارت را خاموش کنید. از درست کردن بامیه در ماه رمضان غافل نشوید.
2. بیسکوییت ها را پودر کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه رنگینک با ارده باید بیسکوییت پتی بور را با کمک گوشت کوب یا هر وسیله دیگری کامل پودر کنید. اگر بیسکوییت در دسترس تان نبود می توانید به همان میزان آرد سفید کمی تفت داده تا بوی خامی آن گرفته شود. پیشنهاد ما به شما درست کردن زولبیا کنار رنگینک مجلسی برای پذیرایی در وعده افطار است.
3. مواد را با یکدیگر ترکیب کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه رنگینک با ارده باید یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا خرماهای چرخ شده، کنجد تفت داده شده و پودر نارگیل را داخل آن بریزید. کره ذوب شده را کنار دست خود بگذارید و مدام برای مخلوط کردن مواد دستان خود را چرب کنید. مواد را به خوبی مخلوط کنید. اگر طعم نارگیل را دوست ندارید پودر گردو را به همان میزان جایگزین کنید. در ادامه بیسکوییت پودرشده، هل و زنجبیل را هم داخل کاسه بریزید و خوب مواد را با یکدیگر هم بزنید. حلوا یکی دیگر از گزینه هایی است که در شب های ماه رمضان می توانید درست کنید.
4. ارده را اضافه کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه رنگینک با ارده نوبت به اضافه کردن ارده می رسد. ارده را اضافه کرده و مخلوط را مجدد خوب هم بزنید. ارده بهترین جایگزین روغن در دستور تهیه رنگینک است. مخلوط رنگینک را داخل قالب سیلیکونی بریزید و آن را فشرده کنید. قالب را برای 15 دقیقه داخل فریز بگذارید تا خودش را بگیرد. در نهایت رنگینک ها را می توانید از قالب خارج و آن را در ظرف سرو بچینید. در صورت نبود قالب سیلیکونی می توانید قالب یا ظرف موردنظر خود را کمی چرب کرده و مخلوط را در آن فشرده کنید. فرنی و شله زرد را هم برای پذیرایی از روزه داران می توانید درست کنید.
نکات تکمیلی تهیه رنگینک با ارده
رنگینک را خیلی ساده تر از آن چه که فکرش را بکنید در منزل برای عزیزان تان می توانید درست کنید تنها کافی است نکات گفته شده در ادامه را مدنظر داشته باشید.
خواص رنگینک
رنگینک به دلیل استفاده از خرما و گردو کالری نسبتا بالایی دارد که سطح انرژی بدن را به صورت چشم گیری افزایش می دهد. با توجه به انرژی و کالری بالای این دسر، آن را می توان مناسب افراد کم توان، ضعیف و بی انرژی دانست. از سویی دیگر افراد مبتلا به سو ءتغذیه، کمبود وزن و بچه ها در حال رشد می توانند آن را در میان وعده های خود مصرف کنند. اگر علاقه مند به غذاهای جنوبی هستید از خورش بامیه جنوبی غافل نشوید.
استفاده از خرما در تهیه رنگینک مجلسی
در طرز تهیه رنگینک مجلسی با ارده باید از خرمای بدون شیره استفاده کنید تا دسرتان انسجام کافی را داشته باشد. خرمای رطب به دلیل نرمی اش مناسب تهیه رنگینک مجلسی نیست. برای پذیرایی از عزیزان تان در وعده افطار کنار رنگینک می توانید آش رشته هم درست کنید.
تزئین رنگینک جنوبی
تزئین رنگینک با توجه به سلیقه هر فرد می تواند متفاوت باشد اما شما در روشی ساده می توانید کمی پودر قند روی آن الک کنید. با کمک پودر دارچین خطوطی روی آن بیاندازید و در نهایت با خلال پسته و پودر نارگیل اطراف آن را به دلخواه تزئین کنید. برای تزئین رنگینک مجلسی از شابلون هم می توانید استفاده کنید. شما به جای خرمای له شده می توانید گردو را خرد کرده و وسط خرما بگذارید. دسر بلالیت یکی دیگر از دسرهای خوشمزه جنوبی است که درست کردن آن را به شما پیشنهاد می کنیم. در نهایت برای سرو آن از ظروف لبه دار استفاده کنید.
نگه داری رنگینک با ارده
برای نگه داری این دسر خوشمزه لازم نیست آن را در یخچال بگذارید تنها کافی است روی ظرف تان را با سلفون بپوشانید و آن را در دمای محیط قرار دهید. اگر به غذاهای محلی علاقه دارید برای وعده افطار یا میان وعده تان آش اردبیل محلی هم می توانید امتحان کنید.
منبع: کتاب کاله