چگونه در بورس سودآور شویم؟ ، 50 ترفند برای سوددهی در بازار سرمایه
به گزارش وبلاگ باران علم، تحلیلگران اعتقاد دارند بسیاری از تازه واردان بورس نه تنها سود نمی کنند، بلکه ممکن است سرمایه اولیه خود را نیز از دست بدهند. حال سوال این است: برای اینکه شاخص سبز بورس تازه کاران هم روی خوش نشان دهد چه راه های میانبری وجود دارد؟
به گزارش وبلاگ باران علم به نقل از ایرنا، بسیاری از فعالان بورس معتقدند از اواسط سال 91 تا به امروز، بازار سرمایه هیچ گاه این گونه پربازده و پرسروصدا نبوده است؛ اما سبز بودن شاخص بورس در این روزها به این معنا نیست که تمام بورس بازان رنگ سوددهی را می بینند؛ چراکه تحلیلگران اعتقاد دارند بسیاری از تازه واردان بورس نه تنها سود نمی کنند، بلکه ممکن است سرمایه اولیه خود را نیز از دست بدهند. حال این سوال مطرح است که برای اینکه شاخص سبز بورس به شما که تازه کار هستید هم روی خوش نشان دهد چه راه های میانبری وجود دارد؟
بیشتر بخوانید: چگونه وارد بورس شویم؟ | راهنمای ورود به بازار سرمایه
سهام عدالت خود را چگونه آزاد کنیم؟ | مرحله به مرحله ببینید
یکی از مهمترین دغدغه های فعلی بازار بورس هجوم بی سابقه تازه کاران به این بازار است. اکنون درباره بازاری صحبت می کنیم که از یک سو فرصت رشد و تعمیق پیدا کرده است اما از سوی دیگر این احتمال وجود دارد خیلی از افرادی که تازه وارد بازار می شوند به دلایل مختلف ناکام و پشیمان از آن خارج شوند. نگرانی از اینکه بازار بورس به قربانگاه پس انداز تازه واردها تبدیل گردد، ما را بر آن داشت به سراغ تاکتیک هایی برود که معمولا بورس بازان را به سود می رساند.
- گام به گام کسب ثروت
با وجود اینکه هیچ اطلاعاتی از بورس و چگونگی معامله و کسب سود در آن ندارید اما علاقه مند به فعالیت در این حوزه حتی با سرمایه ای در حد صد هزار تومان هستید، درصورتی که خود را واجد شرایط زیر می بینید، با ما در ادامه راه همراه شوید تا قدم به قدم چگونگی فعالیت در بورس و کسب ثروت و پیروزیت در آن را آموزش ببینید.
شرایط مورد نیاز جهت پیروزیت در بورس شامل ریسک پذیری متوسط و متوسط رو به بالا، علاقه مند به یادگیری و آموزش و کوشا در انجام فعالیت ها است. این نکته را به خاطر بسپارید که فعالیت و کسب سود در این بازار مختص به قشر خاصی از افراد نیست. شما چه خانم و چه آقا و چه کارمند یا دارای شـغل آزاد و یا حتی خانه دار، درصورتی که علاقه مند به یادگیری و استفاده از سرمایه خود به صورت آگاهانه و هوشمندانه باشید می توانید به پیروزیت و ثروت موردنظر خود در این بازار دست پیدا کنید. در ادامه 50 تاکتیک برای سوددهی در بازار بورس آورده شده است:
تکنیک 1: پول نقد همیشه اولویت دارد پس در خرید سهم عجله نکنید و با تحقیق خرید کنید.
تکنیک 2: تحلیل بنیادی برای یک سهم مانند نقشه راه برای یک راننده است.
تکنیک 3: فروش پله ای در بسیاری از مواقع از بار روانی افزایش قیمت سهم در آینده می کاهد.
تکنیک 4: در معاملات اشتباه به منظور پایین آوردن میانگین قیمت، هیچ وقت سهام بیشتری اضافه نکنید و هر چه سریع تر از ضرر خارج شوید.
تکنیک 5: همیشه دنبال سهامی بروید که اگر پیروز به فروش آن نشدید سود نقدی مجمعش شما را راضی کند.
تکنیک 6: معمولا قیمت سهمی که با یک اطلاعیه افزایش یابد، با یک اطلاعیه نیز کاهش می یابد.
تکنیک 7: سود کم سهم های نقدشونده را به سود بیشتر سهم هایی که نقدشوندگی کمتری دارند ترجیح دهید.
تکنیک 8: اگر در بورس کم ریسک باشید و شتاب زده عمل نکرده و صف گرا نباشید، می توانید همیشه سود کنید، حتی در شرایط بد.
تکنیک 9: اصولا برگشت های ناگهانی، شدید، احساسی و کوتاه مدت که غالبا بدون دلایل بنیادی قوی هستند، از علایم بازار نزولی به شمار می فرایند و رشد ملایم و پایدار هم علامت شاخص بازار صعودی است.
تکنیک 10: وقتی سهمی را خریدی و دیدی به هدف قیمتیش نزدیک می گردد، قبل از اینکه آن را بفروشید دنبال سهم جایگزین یا گروه جایگزین بعدی بگردید.
تکنیک 11: همیشه مجبور نیستید تمام پولتان را به سهام تبدیل کنید گاهش اوقات صبر بهترین تصمیمی است که می توان گرفت.
تکنیک 12: ماندن در ته صف سهم های ارزنده بهتر از خرید سهم های ضعیف به قصد نوسان گیری است.
تکنیک 13: از میانگین گیری تا زمانی که مطمئن نشده اید سهم به کف رسیده و در فرایند صعودی قرار گرفته جدا خودداری کنید.
تکنیک 14: معمولا یک سهم وقتی ریزش می کند، قبل از اینکه به نسبت P/E مناسبش برسد در هنگام برگشت، صف خرید برایش تشکیل می گردد.
تکنیک 15: تعصب را خرج سهمی کن که بی دلیل P/E نگرفته و دستوری قیمت نخورده است. درست زمانی ما ضرر می کنیم که نسبت به داشتن یک سهم تعصب بی مورد پیدا کنیم.
تکنیک 16: در بازار خراب آنچه از ریزش سهم جلوگیری می کند، P/E پایین سهم است.
تکنیک 17: هر جا سود زیادی نهفته باشد یک ریسک بالا هم در آنجا مخفی است.
تکنیک 18: منطق صحیح این است که در سیر نزولی بفروشید و در قیمت های پایین تر بخرید و یا با کاهش ضرر، زیان خود را کاهش دهید و ترجیحا با خرید سهام بهتر جبران کنید.
تکنیک 19: هیچ موقع با سهم منفی به امید مثبت شدن نمانید و همیشه برای خود حد ضرر قرار دهید.
تکنیک 20: خرید در فرایند نزولی بسیار خطرناک است زیرا نمی توان کف سهم را به راحتی شناسایی کرد.
تکنیک 21: سهم باارزش بالاخره قیمت خود را پیدا می کند، دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد.
تکنیک 22: معمولا رسم بر این است، وقتی می خواهند قیمت سهام شرکت مادر را مثبت کنند، از زیرمجموعه هایش آغاز می کنند.
تکنیک 23: وقتی از بازی یک سهمی نمی توان سر درآورد (یعنی نمی توان حدس زد کی برمی گردد) و از طرف دیگر به سهم اعتقاد داشته باشیم، بهترین روش خرید پلکانی هنگام برگشت های قوی سهم است.
تکنیک 24: معمولا بازار اول گروه را می سنجد بعد سهم را.
تکنیک 25: اشکال سهم کم گردش، امکان نقدشوندگی کمتر آن است و نه بازدهی کمتر.
تکنیک 26: تنها به روش تکنیکال بسنده نکنید، باید در کنار روش تکنیکال تفکر سهامدار عمده و شیوه بازی وی با سهم را نیز بیابید.
تکنیک 27: همه چیز در عرضه و تقاضا خلاصه نمی گردد و ذات یک سهم را تمام گروه های بازار معین می کنند.
تکنیک 28: سود سال بعد هر سهمی، مهمتر از سود امسال است.
تکنیک 29: این تحلیل است که در بازار سود می سازد.
تکنیک 30: یک سهامدار پیروز فردی است واقع گرا گه به افراد خوشبین سهم می فروشد و از افراد بدبین سهم می خرد.
تکنیک 31: راز پیروزیت شما در درون خود شماست. اگر صبر و اعتماد به نفس داشته باشید در بازارهای خراب هم می توانید براحتی نتیجه خوب بگیرید.
تکنیک 32: یک سهامدار باید قبل از تغییر جهت بازار آن را تشخیص دهد، درست مانند بازی شطرنج که بتواند حرکت طرف مقابل را بخواند و این مستلزم بینشی دقیق از اوضاع احوال پیرامون بازار (سیاسی و اقتصادی) است.
تکنیک 33: یک سهامدار باید صبر و تحمل خوبی داشته باشد مانند گربه ای که مدت ها کمین می کند تا بتواند موش درشتی را شکار کند.
تکنیک 34: در خلال تحقیقات و تجربیات 50ساله، حتی یک نفر هم پیدا نشده که به صورت مداوم و پایدار توانسته باشد با شعار بازار را دنبال کن پولی به دست آورده باشد.
تکنیک 35: یک ضرب المثل درمورد نوسان گیران وجود دارد که می گوید: قیمت هر چیز را می دانند ولی ارزش هیچ چیز را نمی دانند.
تکنیک 36: برای نوسان گیر قیمت های لحظه ای و پیوسته، سهم حکم اکسیژن را دارد که اگر جلوی آن را بگیرند خواهد مُرد.
تکنیک 37: از آنجا که شما نمی توانید رفتار بازار را پیش ّینی کنید، باید یاد بگیرید چگونه رفتار خود را پیش بینی و کنترل کنید.
تکنیک 38: در بدترین بازارها هم سهام ارزشمند بالاخره مورد توجه خریداران قرار می گیرند.
تکنیک 39: همیشه در معامله گری دو بعد را در نظر بگیرید. اولی بازدهی دوم زمان. اگر یک سهمی که مدنظرتان بود را خریداری کردید و در سه ماه رشد نکرد و یا روی ضرر رفت چرا صبر می کنید؟ شما در این سه ماه می توانستید سودهای بیشتری کنید.
تکنیک 40: تک سهم شدن روی هر سهمی از اصول و منطق سهامداری به دور است.
تکنیک 41: در بازار مثبت تنها خوب بودن سهم ملاک نیست بلکه روان بودن آن هم خیلی مهم است.
تکنیک 42: هنگام انتخاب یک سهم، 50 درصد تکنیکال و فاندامنتال و 50 درصد روانشناسی بازار و بزرگان بازار را باید مدنظر داشت.
تکنیک 43: کسی که بخواهد وارد کاری پرریسک مانند خرید و فروش سهام گردد حتما باید مبانی و اصول کار را بیاموزد تا بجای تجارت وارد عرصه شرط بندی نگردد.
تکنیک 44: عظمت یک سهم به بزرگی مکان کارخانه و کاری که انجام می دهد یا تولید محصولات بزرگ نیست.
تکنیک 45: بازار سهام همیشه خوب است. یک زمانی خوبی است برای خرید و یک زمان برای فروش، مشکل از خود ماست که نمی توانیم موقعیت ها را درست تشخیص دهیم.
تکنیک 46: هنر سهم خریدن، خرید از صف فروش است نه خرید.
تکنیک 47: حتی اگر چند درصد بالاتر ولی مطمئن وارد هر سهمی بشوید، ریسک سیستماتیک را مینیمم تر پذیرفتید.
تکنیک 48: بازار در حال سقوط یکسری نشانه هایی دارد: مرتب اخبار خوبی از آن به گوش می رسد. افراد آماتور از آن سود می برند. مرتب پول تزریق می گردد. سفته بازی در آن رایج شده است. در هر محفلی صحبت از آن است. بیشتر افراد معتقد به صعود قیمت ها هستند.
تکنیک 49: یک بورس شناس پیروز باید لحظه خروج را درست تشخیص دهد وگرنه لحظه ورود با توجه به نرم افزارها و ابزارهایی که امروز کم هم نیستند، خیلی پیش پا افتاده به نظر می رسد.
تکنیک 50: اغلب بدترین سهم گروهی که مورد استقبال بازار است از بهترین سهمی که مورد استقبال بازار نیست بهتر است.
منبع: همشهری آنلاین